191224724_337225501152609_4226310212985536244_n

Trädfällning i Stockholm

Trädfällning – säkert utfört av proffs

Det finns många trädfällare i Stockholm, så vad skiljer ut oss? Vi har valt namnet Trygga Träd för att vi vill att det ska vara tryggt att anlita oss. Vi älskar träd och vår natur. Det avspeglas i vårt arbete där vi värnar om träden och din miljö. I mötet med oss får du en plan för din trädgård och din utemiljö. Våra trädfällare är i de flesta fall utbildade arborister som kan ge rådgivning för dina träd och hur de kan bevaras. Att bara fälla träd är nödvändigtvis inte så svårt men att sätta en plan för ditt träds beskärning flera år framåt i tiden. Det kräver en duktig arborist! De flesta av våra kunder som vill ha hjälp med beskärning av äppleträd och andra fruktträd. De väljer ett abonnemang hos oss där vi hjälper dem med sina äppleträd varje år.

De vanligaste beskärningen är syrenbuskar och just äppleträd. Sjävklart hjälper våra duktiga arborister er med all typ av beskärning. Thuja häckar behöver ofta beskäras för att hålla sig fina och för att inte sticka i väg på höjden vilket Thujan gärna gör annars. Tyvärr är det lätt att beskära en Thujahäck alldeles för grovt vilket då kan permanent skada Thujan.

Miljö! Det är inte svårt att gissa att vi starkt värnar om miljön! För att minska vår påverkan använder vi i största möjliga mån el-motorsågar. En bensin motorsåg saknar katalysator som en bil har därför släpper bensindrivna motorsågar ut onödigt mycket avgaser. När vi är hemma i din trädgård och sektionsfäller ett träd. Klättrar vi upp i trädet för att ta ner trädet del för del. Där är el motorsågen perfekt tack vara sin långa ljudnivå. Arbetar du hemma kommer du inte störas av ljudet från motorsågen. När vi helfäller träd behöver vi tyvärr fortfarande ofta använda oss av bensinsågar då de fortfarande är kraftfullare.

Våra team utgår från varje hörn av Stockholm. Så om du vill ha hjälp med trädfällning i Södertälje har vi ett duktigt team som utgår från just Södertälje. Det gör att vi även på så sätt kan minska vår miljöpåverkan med korta körtider.

Vi har även ett team med trädfällare i Kungsängen, Bromma och Täby. Det gör att vi alltid kan hitta en kort och bra resväg till just ditt trädprojekt. Bättre för miljön och bättre för din kostnadsbild.

Ett stort problem med gran i Stockholm är granbarksborre. Vi har tyvärr många granar som är utsatta för granbarkborre. Lättast att upptäcka det är flera små hål i granen på stammen. Är trädet attackerad av granbarksborre behöver trädet tyvärr i många fall tas ner. Dels för att minska risken för andra träd i närheten och tyvärr för att trädet blir ett instabilt träd. Yngre mindre träd har en bättre chans att överleva ett angrepp av granbarksborre medans större äldre träd sällan klarar ett granbarksborre angrepp.

Här är en film om granbarkborre som förklarar det på ett bra sätt. 

1957801-9365151-1jw6mq9sbu

Vi hjälper dig med trädfällning i Stockholm

Våra duktiga team med trädfällare och arborister utgår från alla delar av Stockholm med omnejd. Vi startar från Kungsängen, Bromma, Täby, Värmdö och Södertälje. Självklart hjälper vi gärna till även längre bort. Tveka inte att kontakta oss för hjälp oavsett om det är ditt landställe utanför Stockholm eller om du bor i kring kommunerna Uppsala, Enköping m.fl

Våra trädfällare har lång erfarenhet

En ska ha kul på jobbet! Är det något som vi har på Trygga Träd är det just kul på jobbet. Vi har flera utbildade Arborister. Isak är tredje generationens Arborist och väl får anses vinna erfarenhetsmedaljen, även om han faktiskt är yngst på Trygga Träd! Utöver Isak har vi vår huvudarborist Tobias som arbetat över 8 år med trädfällning. Självklart har vi motorsågskort, certifikat och satsar mycket på vidareutbildning inom yrket för alla oss som jobbar på Trygga Träd. Trädfällning är helt enkelt något vi har i blodet. Oavsett om det är fällning av tallen som skymmer solen på altanen eller granen som behöver fällas på grund av granbarksborre.

1957741-9364741-niz8eru19t
1957981-9366631-tv2zppjzcu

Olika sätt att fälla träd

Vi fäller hundratals träd varje år, under alla årets årstider. Ändå är varje fällning unik! Vi har hela arsenalen med främst kunskap men även en uppsjö av praktiska hjälpmedel. Vi använder skylift, stöttor, rep, riggning, speedline. Helt enkelt vad som krävs för just det unika trädet! Det vi kanske är bäst på är de lite svårare fällningarna när det är trångt eller ett svårt läge mellan t.ex två hus.

Sektionsfällning för besvärliga träd

Vi har i alla våra team en klättrande arborist. Det gör att oavsett hur besvärligt trädet är kan vi hitta en lösning för hur vi fäller just ditt träd! Ofta sektionsfäller vi trädet även om det går att helfälla. Anledningen till det är att då kan vi kontrollera varje bit och det blir ofta mindre åverkan på marken runtomkring. Det kan även underlätta för bortforslingen. Samt göra det lättare att komma åt för att stubbfräsa direkt.

274076645_522521745956316_6939134709472343255_n