FAQ

Vanliga frågor

När det kommer till trädfällning räknas det som RUT-avdrag. Det ger 50% avdrag på arbetskostnaden. Avdraget kan delas på flera personer om så önskas. RUT gäller endast på arbetskostnaden, ej på material eller bortforsling. Självklart sköter vi allt med Skatteverket.

Ni betalar endast er del så får vi den andra delen från Skatteverket utan att ni behöver göra något.

Kontakta oss gärna för mer info.

Precis som oss är träd unika. Det gör att varje träd kräver sin plan vid fällning. Går trädet att helfälla kostar det oftast under 1000kr efter RUT-avdraget per träd. Står trädet över ett växthus eller vid andra hinder såsom en huskropp. Då kommer vi att behöva sektionsfällning eller andra smarta sätt att ta ner trädet.

För att kunna säga ett pris behöver vi göra ett platsbesök. Där går vi igenom dina förutsättningar och vad som är viktigt för att ni ska bli nöjda. Vi kan i de flesta fall komma ut till er inom 24 timmar för att ge er en offert.

Priset för arbetet beror på hur omfattande det är. Våra arborister utför en mängd olika uppdrag. Allt från vanlig trädfällning, hamling av träd, avancerad trädfällning, beskärning av äppleträd m.m till riskbedömningar av träd och bevarande av äldre träd.

Går träden att helfälla kostar det sällan mer än 1000kr efter RUT per träd. Är det mer avancerad fällning t.ex över ett växthus eller nära en byggnad beror priset helt på förutsättningarna. En riskbedömning kan krävas beroende på uppdraget.

Kontakta oss så kommer vi snabbt ut för att ge er en kostnadsfri offert

En arborist är en expert inom trädvård. Ordet kommer från latinets arbor som betyder träd. För att bli en duktig arborist krävs det lång erfarenhet av det praktiska arbetet samt gedigna studier kring träden, olika insekter, svampar och olika trädsjukdomar.

En klättrande arborist har utöver sin stora kunskap kring träd och trädvård. Även en utbildning i klättring och beskärning i träd med motorsåg.

Arborist är inte en skyddad titel så tyvärr missbrukas det av vissa som kallar sig arborist utan att ha den bakgrunden som krävs.

Därför är det alltid viktigt att kontrollera personen eller företaget som du vill anlita.

JAS (juli, augusti och september) är ett kärt begrepp som många lever efter. Riktigt så enkelt är det inte även om det i många fall är sant. T.ex så gör vi ofta hamlingar på vintern när trädet är i dvala. Fruktträd som äppelträd ska inte beskäras när de blommar så här gäller JAS. Dock så går det alldeles utmärkt att beskära dem på vintern. Det är oftast även bäst prismässigt.

Det korta svaret är nej. Vi på Trygga Träd har flera uppskattade beskärningsabonnemang. Ni får ett fast pris utifrån er trädgårds behov och storlek på träd. Då kommer vi ut en gång per år och hjälper er med era träd.

Ingen risk att ni glömmer boka, ingen risk att träden missar JAS-fönstret.

När det kommer till större träd som t.ex ek eller tall är det alltid efter bedömning.

Kontakta oss för kostnadsfri offert.

Du kan men det brukar vara långt mer arbete än de flesta är villiga att lägga. Att själv ta bort en stubbe brukar även med riktigt bra verktyg ta någon dag.

Det positiva är att du kommer få ett bättre träningspass än gymmet kan erbjuda.

Vi försöker att i största möjliga mån ha fasta priser för att göra det enkelt för dig som kund. Nedan följer den prismodell vi utgår ifrån. Det lättaste är att kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Stubbar under 60cm i diameter:
Första stubben kostar 1500kr efter RUT.
Andra stubben 600kr efter RUT.

Stubbar över 60cm i diameter:
Första stubben kostar 1800kr efter RUT.
Andra stubben 800kr efter RUT.